Fietshub

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Fietshub

De Fietshub De Amazone is een plek bij het Gezondheidscentrum De Amazone in Overvecht, waar verschillende dingen worden georganiseerd rondom de fiets. Uitgangspunt is in het algemeen, maar in het bijzonder natuurlijk bij een gezondheidscentrum, dat (samen) fietsen erg goed is voor de gezondheid.

Fietshub De Amazone is de tweede fietshub in Overvecht. De eerste is bij gebouw De Dreef, Schooneggendreef.  Doel is om meerdere fietshubs in Utrecht te realiseren.

Fietshub De Amazone is op dit moment een samenwerking tussen onder andere gemeente Utrecht, SportUtrecht, Gezondheidscentrum Amazonedreef, Project O, Ondernemersfonds Utrecht en de Fietsersbond.

Wat is het?
In het begin is het vooral een plek met informatie over de fiets en fietsen in Utrecht. En een plek vanwaaruit het fietsen gestimuleerd wordt o.a. door de organisatie van fietstochten.
De fietshub kan verder uitgebreid worden, bijvoorbeeld als plek waar je informatie kan vinden over fietspad/ -straatwerkzaamheden in Overvecht, deelfietsen, sportfietsen en mogelijk zelfs sportieve/ culturele activiteiten zoals een fietsfestival.
Op termijn is het mogelijk ook een plek voor de zgn. Fietsdeals (met de U-pas een gebruikte en door BikeFlip opgeknapte fiets voor 30 euro kopen), fietsreparaties en fietslessen en even gezellig kletsen (bv. over de fiets, fietsen en fietswijk Overvecht) met een bakje koffie.

Fietshub De Amazone is er voor alle bewoners in Overvecht.

Wat zijn de openingstijden?
De Fietshub is op werkdagen open tussen 8.00uur en 17.00 uur. U bent welkom bij de receptie van ons gezondheidscentrum.

https://gezondheidscentrumdeamazone.nl/wp-content/uploads/2022/10/fietsenwiel-640x361.webp
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image